Mozaic, finisaj modern pentru pereti

Mozaicul este un finisaj modern pentru pereti, mai ales daca il obtinem si printr-o combinatie mai neobisnuita de materiale. Peretii beneficiaza de finisaje din ce in ce mai moderne si inovatoare, in comparatie cu pardoseala, de aceea este bine sa fim la curent cu tot ce este nou in materie de finisaje interioare.

Originile mozaicul dateaza inca din Grecia Antica, fiind totusi un finisaj modern, vesel si o tehnica de arta decorativa din ce in ce mai folosita si cunoscuta in design-ul interior.

Cel mai des, intalnim mozaicul in baile luxoase dar si in bucatariile moderne care se respecta si vor sa iasa in evidenta folosind acest element spectaculos de design. Cu mozaicul se realizeaza un fel de puzzle-uri pe pereti, modelele putand fi abordate pentru orice stil de amenajare, indiferent de suprafata.
mozaic colorat materiale textile

Fata de mozaicul clasic, format din zeci de bucati mici de marmura, gresie, faianta sau sticla, o idee mai buna ar fi mozaicul din materiale textile. Poti realiza o multime de modele folosind materialele textie, si este foarte usor de aplicat, la fel ca un tapet, si mai putin costisitor.

Asadar, daca va plac culorile si imprimeurile, acest tip de finisaj va va veni ca o manusa. El poate fi aplicat pe toti peretii sau decat pe unul dintre ei, in functie de cat de mult suportati jocul ametitor de petice.

O fi acest mozaic un finisaj modern pentru pereti, dar prezinta un mare dejavantaj. fiind vorba de un mozaic realizat din textile si tapet, acestea sunt mai predispuse deteriorarii decat faianta sau sticla, de aceea nu sunt recomandate in zone precum baie sau bucatarie unde umiditatea este mai ridicata.

In ceea ce priveste modelele de astfel de mozaic-uri din materiale textile, poti face diverse combinatii folosind flori, figuri geometrice si culori tari. Fie ca doresti ceva natural, abstract sau vesel pentru copii, totul tine de imaginatie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *