Instant electric, avantaje si dezavantaje

instant electricTot mai multi romani obisnuiesc sa cumpere un instant electric pentru a face dus sau pentru apa menajera calda. Un instant electric este recomandat pentru cei care nu au centrala pe gaze/lemne, pentru cei care stiu ca au probleme cu radet-ul (apa calda) sau pentru cei ce stau in zonele rurale.

Un instant electric este recomandat pentru cei cu buget redus, in general costand intre 60 lei si 500 lei, in functie de putere, debit si dimensiuni.

Consumul de kWh la un instant electric obisnuit este deobicei pe 3 trepte, si anume: 2kWh, 3 kWh, 5 kWh. In general la 2 kWh curge un pic rece, in perioada de iarna nu este recomandata. Este ca o apa asa de vara, calduta. La 3 kWh apa devine ok. O apa calda cu adevarat si numai buna pentru corp. La 5 kWh deja e pentru cine suporta o apa fierbinte, o factura mare la energie. La 5 kWh deobicei pica clapele de la tabloul electric.

Recomandari pentru atunci cand instalati un instant electric:

  • legati-l la o priza cu impamantare
  • recomandat este sa fie pe circuit separat (niciodata nu il puneti pe acelasi fir cu masina de spalat)
  • cablul care se leaga la tablou trebuie sa fie format din 3 fire, dintre care unul impamantarea

Instalare instant electric: cand cumparati instantul primiti un manual care are instructiunile de instalare si utilizare. Oricum, este recomandat sa chemati un meserias ce se pricepe in instalatii sanitare si panouri electrice astfel incat sa faca o izolatie corecta si sigura.

Atunci cand cumparati un instant electric primiti pe langa instant: dusul care este din plastic, furtun prin care trece apa calda. Firul ce va trebui conectat la panou, precum si pexalul ce va trebui conectat la apa rece trebuie cumparate de catre dvs.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *