Iluminatul in gradina, felinare, becuri si corpuri


Gradina
are nevoie de lumina daca este una moderna. Totodata pe langa faptul ca lumina infrumuseteaza, ajuta la dezvoltarea plantelor, aceasta va mai ofera si un mod de protectie impotriva posibilor infractori. In zonele de pavaje, a pomilor fructiferi sau a mobilierului de gradina este recomandat sa aveti felinare sau corpuri de iluminat.

Traseul de plimbare prin gradina, aleea de exemplu, poate fi decorata pe laturi cu felinare din 2 in 2 metri, astfel veti crea un culoar elegant pe care vizitatorii dvs. il vor admira.

De asemenea, daca aveti un iaz in gradina, iluminarea sa poate fi benefica pentru pesti (daca aveti), pentru plante, dar si pentru aspect. Un iaz iluminat pe margini arata minunat, la fel si fantana arteziana sau obiectele de arta.

Instalarea unui sistem de iluminat in gradina este o treaba complicata si aveti nevoie de un specialist in domeniu. Izolarea trebuie sa fie facuta corespunzator astfel atunci cand ploua, apa sa nu ajunga la firele de inalta tensiune sau la becuri pentru a le arde. Totodata acest lucru trebuie facut cu indemanare pentru ca v-ati putea pune viata in pericol daca firele raman neizolate corespunzator.

De asemenea, cablajul trebuie trecut prin teava din plastic, iar toate acestea trebuie facute inainte ca gradina dvs. sa capete un aspect modern. Instalarea luminii dupa plantarea florilor, a gazonului sau a altor elemente decorative ar putea afecta toate cele mentionate.

Sfaturi si modele de corpuri si becuri de iluminat: in primul rand este bine sa stiti ca luminile intreptate catre sol sunt cele mai frumoase, de asemenea, felinarele care nu au o putere prea puternica dau un aer clasic si rustic gradinii dvs.
iluminatul gradinii

felinare gradina

Pretul corpurilor de iluminat difera. De la 60 lei pe pana la 1000 de lei per/corp.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *