Gratare de gradina – construire si decorare

model gratar de gradina din caramidaNe-am gandit sa va venim in ajutor cu cateva modele de gratare de gradina pentru a va inspira atunci cand doriti sa creati un gratar de gradina.

Va vom explica in acest articol si cum se construieste un gratar de gradina, de ce materiale aveti nevoie, si, de asemenea, cum sa le decorati si sa preparati cat mai bine un gratar pe cinste.

1. Alegerea materialelor din care doriti sa construiti gratarul de gradina. Atunci cand alegeti sa faceti un gratar trebuie sa stiti de inainte cu ce materiale il veti face. Cel mai des se face din caramida si samota pentru ca este rezistent, modern si util totodata. De asemenea, puteti sa-l faceti din placi de ciment, sau chiar din tabla ori fonta.

2. Alegerea modelului si crearea unei schite pentru gratarul de gradina. Este important sa aveti priceperea de a crea o fundatie a gratarului, si de asemenea, sa aveti cateva cunostinte de zidarie si finisare.

3. Calcularea dimensiunilor si inceperea lucrarii. Veti incepe intotdeauna cu o fundatie bine pusa la punct care sa nu cada si sa fie un pic bagata sub nivelul solului. Nu este necesar sa fie o fundatie adanca pentru ca nu va cadea, el fiind de dimensiuni mici.

4. Construirea gratarului. Aici aveti nevoie de materialele de constructie pe care le-ati ales sa creati gratarul de gradina, si anume: caramida (daca ati ales sa il faceti din caramida), samota (un fel de caramida dar care rezista la temperaturi ridicate), aceasta va fi folosita indeosebi la nivelul gratarului unde temperatura poate ajunge si la 200 grade. De asemenea, mai aveti nevoie de plasa, bolturi, material adeziv (ciment ori altceva), material de finisat si de decorat bordurile (dupa caz).

Acum ca gratarul e gata, urmeaza decorarea sa care se va face fie cu vopseluri sau varuri, fie cu borduri sau desene. E la alegerea fiecaruia cum isi decoreaza propriul gratar.


1 COMMENT
  • dogarescu cornel
    Răspunde

    buna ziua sant foarte incantat de modelul de gratar pe care l-ati prezentat si as dori sa-mi fac si eu unul acasa. Imi puteti trimite si mie o schit a acestui gratar mai detaliata .Mii de multumiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *