Ghid de cumparare: Cada de baie freestanding

Cu toate ca este printre primele forme de cazi, cada de baie freestanding este o optiune in trend abia la momentul actual. Ce-i drept, pentru a monta o astfel de cada intr-o baie, e nevoie de mai mult spatiu, care de altfel e limitat in baile locuintelor mici. Daca totusi spatiul iti permite si doresti sa montezi o astfel de cada in propria baie, ai nevoie de sfaturi care te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere.

La fel ca oricare alt tip de cada de baie, cea freestanding este disponibila in diverse stiluri si din diferite materiale de fabricatie. Pentru a face o alegere corecta, urmeaza acest ghid de cumparare, care iti ofera suficiente informatii cu privire la toate caracteristicile unei cazi freestanding si ce tip de baterii cada sunt potrivite.

Materialul de fabricatie

Unele aspecte tin intr-o mare masura de materialul de fabricatie al cazii: rezistenta la socuri si lovituri, rezistenta in timp, aspectul general, receptivitatea la microbi si bacterii si nu numai. Cele mai uzuale materiale sunt acrilul, fonta, compozitul sau fibra de sticla, fiecare avand propriile avantaje si dezavantaje.

  • Acrilul este cea mai comuna optiune, fiind un material rezistent la socuri, zgarieturi si in timp, cu proprietati antibacteriene, usor de intretinut, cu suprafata fina si aspect placut. Cazile fabricate din acest material au cel mai bun raport pret-calitate.
  • Fibra de sticla, cu toate ca are un pret super avantajos, nu este tocmai cea mai buna optiune daca vrei o cada rezistenta in timp. Materialul este destul de subtire, predispus deteriorarii.
  • Compozitul este un amestec de materiale. Cazile din acest material au capacitatea de a mentine temperatura apei, insa sunt ceva mai grele si trebuie sa te asiguri ca pardoseala sustine o astfel de greutate.
  • Fonta este un material scump, cu carcateristici pe masura. Cazile din fonta sunt rezistente si au un aspect elegant.

Dimensiunea potrivita

Orice cada de baie freestanding ai alege, vei avea nevoie de spatiu. Dimensiunile pornesc de la 150 cm lungime si pot depasi 200 cm. Ca si latime, dimensiunile pornesc de la 75 cm. Cand faci alegerea, asigura-te ca spatiul din baie iti permite sa cumperi cada de baie freestanding pe care ai pus ochii.

Forma si stilul cazii

In magazinele de profil vei gasi cazi de baie freestang in diverse forme: ovale, rotunde, dreptunghiulare. Orice forma ai alege, e important sa se potriveasca cu restul obiectelor sanitare si de mobilier pe care le ai in baie.

Accesoriile necesare

Cazile freestanding au nevoie de baterii cada concepute special, cu montaj direct in pardoseala sau pe cada. Pe langa baterie, ai putea adauga o tetiera sau alte obiecte de tip suport, pentru depozitarea produselor de ingrijire si al prosoapelor.

Bugetul alocat si brandul cazii de baie

Cazile de baie provin de la diverse branduri, unele mai avantajoase  ca si pret, iar altele care se adreseaza celor mai pretentiosi cumparatori. In categoria de cazi de baie de la E-baie gasesti o gama variata de cazi freestanding, de la diferiti producatori, cu preturi de la cele mai mici, pana la cele mai mari.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *