Flori pentru balcon, flori pentru terasa

Balconul este un spatiu care are nevoie de culoare, asa ca il putem infumuseta cu flori minunate de diverse soiuri. Alegerea unor flori pentru balcon cat mai potrivite va infrumuseta cu atat mai bine atmosfera. Spre exemplu, pentru anotimpul cald puteti opta pentru florile ce au frunze decorative si culori diverse precum: verde intens, albastru-gri.
Va prezentam mai jos florile ce se adapteaza de minune in balcon. De la plante aromatice pana la plante decorative.

Flori ideale pentru balcon

1. Cercelusii (Fucshia) cu flori de culoare roz, alba, violet sau rosie, este o planta care creste de forma unui copacel (arbust). Are nevoie de o cantitate moderata de apa, se uda la de 3 ori pe saptamana.
2. Sporul casei (Impatiens), bicolorata sau mocoroma, infloreste din mai si tine pana in octombrie.
3. Trandafirii. Acestia pot fi cultivati atat pe balcon cat si in gradini, se va evita excesul de apa si totodata se va evita luminarea lor directa (se va alege un loc mai umbrit). Pentru balcon puteti alege trandafirii pitic pe care ii puteti creste in vase de ceramica (ajung la circa 30 cm inaltime).
4. Plante aromatice: puteti imbina utilul cu placutul alegand plante frumos mirositoare gen: rozmarin, busuioc, menta, cimbrisor.

Daca balconul sau terasa sunt situate in zone umbrite si nu sunt posibile ghivecele cu flori relativ iubitoare de soare, puteti alege flori ce cresc si in conditii de umbra si semi-umbra. Nu va trebui sa achizitionati plante scumpe, ci doar trebuie sa stiti ce plante sunt rezistente, ca exemplu, coniferele mici, iedera sau rododendronul pitic.

Plante ce pot fi plantate in balcoane/terase umbrite:

1. Begoniile. Sunt plante minunate si ofera un decor frumos balconului, mai ales cand acestea sunt inflorite. Cand acestea infloresc sunt variate coloristic si fiecare floare are o dimensiune diferita.
2. Astilbe. Plante interesante, iubitoare de umbre cu flori de culori visinii, albe, rosii, rozalii si mov. Pot ajunge chiar si pana la 1,5 metri.
3. Actaea. Flori ce infloresc mai tarziu decat celallte, spre sfarsitul verii si inceputul toamnei, sunt flori ideale pentru balcon.
4. Spanzul. Vestitorul primaverii, este o planmta perfecta pentru balcoanele aflate in zone umbrite.

balcon cu flori

balcon inflorit

balcon inflorit

flori de balcon

In tari precum Spania, Italia sau Elvetia, florile sunt foarte iubite fiind regasite la orice balcon de cetatean obisnuit mai ales in zonele aglomerate. Cetatenii straini iubesc natura si din lipsa de ea isi construiesc un mini rai natural pe balcon din flori si copacei.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *