Elemente traditionale romanesti in decoratiuni interioare

Desi traim intr-o lume care e pe zi ce trece mai modernizata si mai tehnologizata, intoarcerea la origini pare sa fie o nevoie de exprimare a patriotismului sub toate formele sale. Atat designerii de moda cat si arhitectii de interior si-au indreptat atentia catre traditia si cultura romana si au introdus in creatiile lor elemente de inspiratie folclorica.

De altfel, folclorul romanesc reprezinta o sursa inepuizabila de inspiratie, fiind foarte bogat si diversificat, in functie de zona geografica. Usor usor, curentul s-a extins si pe piata publicitatii, anumite branduri adoptand aceasta idee.

Daca sunteti un patriot convins sau un impatimit al motivelor nationale, indrazniti sa va decorati macar o incapere din casa in stilul traditional romanesc. Totusi, pentru a putea realiza un asemenea proiect, este necesar ca locuinta dumneavoastra sa aiba un iz rustic sau clasic pentru ca elementele folclorului romanesc sunt caracterizate prin motive si simboluri bogate.

In cazul in care locuinta dumneavoastra se integreaza perfect in atmosfera urbana, caracterizata de modernism si minimalism, poate dispuneti de o casuta la munte, ceea ce ar fi ideal pentru un asemenea experiment. Dupa cum stiti, lemnul este predominant intr-o locuinta amenajata in stil rustic. Culorile naturale se vor impaca foarte bine cu elementele specifice folclorului romanesc, acestea fiind incarcate si complexe.

Elemente specifice stilului traditional

Covoarele tesute manual reprezinta un accesoriu indispensabil si vor conferi originalitate incaperii.

Pentru pat se potrivesc cuverturile cu motive nationale, de preferinta rosii, pentru a atrage atentia si insotite de perne decorative in acelasi registru.

 

Cum spuneam mai sus, stilul traditional romanesc este destul de incarcat si stufos. Nu prea exista spatiu care sa fie lasat sa respire, astfel ca nici peretii nu sunt scapati din vedere. De obicei, pe pereti sunt agatate carpete albe cu modele florale, frumos imbinate in nuante de rosu si negru.

 

Bucataria poate fi decorata cu o fata de masa brodata manual, servetele rustice si vesela din lut. De asemenea, predomina accesoriile din lemn si rachita. Scaunele, atat pentru bucatarie, cat si pentru restul incaperilor sunt construite din lemn cu spatar sculptat.

 

Printre accesoriile de decor nelipsite dintr-un astfel de spatiu, se numara icoanele pictate pe sticla, mastile traditionale romanesti, sculpturile realizate din lemn sau piele.

 



Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *