Efectele benefice ale plantelor de apartament

Plantele de apartament sunt considerate a fi esentiale atat pentru starea de bine, cat si pentru sanatatea noastra. Ele au un rol important in purificarea aerului. Acestea elimina poluantii din aer prin reglarea umiditatii din atmosfera. Planetele mai sunt recunoscute si pentru faptul ca elimina din aer toxinele. Multi specialisti sunt de parere ca intr-o casa ar trebui sa existe mai multe plante. Ei recomanda chiar ca la fiecare 8 metri patrati ai casei sa existe macar o planta. Veti avea nevoie de doua sau trei plante care sa contribuie la imbunatatirea calitatii aerului din casa voastra.

Multe dintre solutiile pe care le folosim in casa pot da aerului un grad ridicat de toxicitate. Solutiile de igienizare, materialele de constructii, dar si odorizantele ridica gradul de toxicitate al aerului. Plantele de apartament contracareaza aceasta problema. Ele lupta cu efectele negative pe care toxinele din aer le provoaca asupra sanatatii noastre.

Acestea absorb din atmosfera dioxidul de carbon si elibereaza in aer oxigen. Ele elimina din mediul interior elemente chimice periculoase cum ar fi formadelhida. Acest element poate cauza probleme repsiratorii. De asemenea el mai are un efect negativ, existand posibilitatea ca acesta sa aiba si un efect  cancerigen. Daca veti creste numarul plantelor de apartament, acestea nu vor vindeca problemele respitatorii. Cu toate acestea, ele vor contribui la ameliorarea acestor probleme. Un alt aspect benefic al plantelor de apartament este ca acestea previn instalarea diverselor boli.

Exista cateva plante de apartament foarte eficiente in lupta impotriva elementelor toxice din aer. O astfel de planta este iedera englezeasca. Ea este foarte utila in curatarea aerului de substanta toxica formadelhida. Aceasta specie poate fi crescuta in cosuri suspendate.

Click pentru a cumpăra plante de apartament la preturi mici 

O alta planta foarte apreciata pentru efectele sale benefice asupra sanatatii este Palmierul Bambus. Aceasta planta inlatura din aerul inspirat formadelhida, dar si alte substante poluante. In timp, daca aceste substante nu sunt eliminate din locuinta voastra, ele va vor imbolnavi sistemul respirator. Aceasta planta are nevoie de pamant mereu umed. De asemenea, ea nu va reactiona bine daca este pozitionata in lumina directa a soarelui.

Crinul Peace este si el apreciat pentru calitatile pe care le are. Aceasta planta dizolva multe toxine din aer. Ea poate dizolva chiar si alcoolul sau amoniacul. Pentru a intretine aceasta planta, este recomandata o spalare atenta a frunzelor. De asemenea, ar fi bine sa se indeparteze insectele care ii pot dauna. Palmierul Lady este si el un bun purificator de aer. Aceasta specie este una foarte versatila, rezistand la numeroase medii atat umede, cat si uscate. O astfel de planta va rezista chiar si atunci cand este invadata de insecte
Descopera si cum sa alegi tipul de ghiveci in functie de planta

 

Palmierul Areca este cea mai eficienta planta pentru purificarea aerului. Acesta va mentine aerul umed cand climatul mediului este foarte uscat. O astfel de planta este utila sanatatii noastre. Plamanii au nevoie de umiditate pentru a functiona in parametrii optimi. Palmierul Areca va elimina continuu toxinele chimice din aer. Avand aceste plante in casa voastra, veti putea purifica aerul, iar numeroasele probleme respiratorii vor putea fi prevenite.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *