Design interior italienesc

Designul interior italienesc se defineste prin rigurozitate, creativitate, imaginatie si fantezie. O sa incepem prin a prezenta mobilierul facut in stil italienesc, cel care face parte din stilul avatgardist si este cunoscut in intreaga lume.

Locuitorii din peninsula italica nu au fost obisnuiti cu designul in urma cu cateva sute de ani, se clasificau prin acelasi design importat fie din Franta, fie din alte regiuni ale Europei. Designul a cunoscut o oarecare originalitate in Italia abia la 1800 cand au inceput sa fie descoperite stiluri noi aici.

Design catalogat de rigurozitate: mobilierul deseori este imens in dormitorul italienesc, are forme si curbe accentuate, este patinat si are culori de la bej pana la maro inchis. Mobilierul este impunator, iar cel mai des italienii pun baza pe mobilier facut 100% manual si din materiale 100% naturale, din lemn masiv.

Stim ca in secolul 15 si secolul 16 arta italiana era printre cele mai cunoscute, datorita pictorilor si arhitectilor vremurilor de atunci, astazi italienii isi decoreaza casele dupa stilurile inventate atunci, astfel, taboluri si sculpturi stau acum in casele italienilor. Cladirile si casele sunt construite in acelasi stil, cu obloane, cu podele masive si groase, cu pereti puternici si nedecorati.

In secolul 18 si secolul 19 italienii au inceput sa inveteze un nou stil, si acela este stilul de a avea produse unicat, create manual. Aproape toate obiectele din casele italienilor au fost inlocuite cu produse de tip unicat, incepuse ca acest trend sa fie din ce in ce mai intens, asa incat, cei care produceau astfel de produse unicat nu mai puteau satisface cerintele.

Importul de stil frantuzesc combinat cu imaginatia si creativitatea italienilor a creat un stil aparte italienesc care este si astazi urmat si iubit de catre foarte multe persoane, o sa vedeti in imaginile urmatoare prin ce se catalogheaza stilul italienesc:

dormitor in stil italian
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *