Decoruri cu oglinzi – Modern vs. Clasic

Legenda spune ca oglinzile sunt porti catre alte lumi, asadar de ce nu ar fi decorul cu oglinzi poarta catre locul tau ideal de relaxare? Oglinzile au devenit, in ultimii ani, un element important in decorul unei incaperi, indiferent daca ne referim la un spatiu comercial sau la propria locuinta. Oglinzile pot fi un decor ingenios daca incaperea pe care o decorezi este de dimensiuni reduse, pentru ca acestea creeaza iluzia unui spatiu generos.

modern mirror

Oglinzile au castigat teren in fata multor elemente de decor, pe langa utilitate, oferind foarte multe avantaje incaperii in care sunt amplasate. De aceea, oglinda nu trebuie sa lipseasca de pe holul principal al casei tale, din baie, dar nici din living sau din dormitor.mirror

Oglinzile pot oferi incaperii fie un aspect modern si indraznet, fie o nota de eleganta si rafinament, in functie de modelul pe care il alegi, adaptat stilului locuintei tale.

Daca incaperea pe care o decorezi are un design modern, mobila este alcatuita preponderent din sticla si metal, poti opta pentru un model de oglinda fara rama. Incaperilor moderne le sunt potrivite oglinzile cu taieturi si forme moderne, de dimensiuni mari, pe care le poti aplica simetric pe perete sau, din contra, aleator. Acestea vor oferi o nota de modernitate si stil si vor crea iluzia unui spatiu foarte generos, mai ales daca le aplici pe peretele cel mai vizibil de la intrarea in camera. Daca incaperea nu este luminata de o fereastra sau este slab luminata de aceasta, un truc ingenios este asezarea unei lampi in fata oglinzii, astfel incat lumina acesteia sa se reflecte in intreaga incapere.

Modern-Classic-Wall-Mirror

Oglinzile fara rama si cu marginile subtiri pot fi folosite ca si element de decor, dar si pentru a pune in valoare celelalte decoruri din incapere.

mirror sofa

Daca incaperea pe care o decorezi nu este una moderna, ii poti aduce un plus de rafinament si eleganta cu ajutorul unei oglinzi cu rama din metal sau din lemn, realizata in stil baroc, care va oferi camerei un aer aristocrat.

The-Grande-Dame-Baroque-Floor-Mirror

 Oglinzile realizate in stil baroc pot fi gasite la majoritatea furnizorilor de mobila veche, in anticariate sau chiar la targurile de vechituri, unde ai putea fi surprins ce alte comori de decoratiuni poti gasi. De asemenea, iti poti confectiona singur o oglinda in stil baroc, daca ai la indemana un tablou vechi si o oglinda obisnuita, cu care sa inlocuiesti imaginea din interiorul ramei. Apoi, tot ce ramane de facut este sa vopsesti rama in culoarea ta preferata sau in culorile mobilei tale.

 

Oglinda poate veni in ajutorul tau ca si element de decor in orice spatiu gol al locuintei tale si poate acoperi, cel putin temporar, orice aspect neplacut al peretelui sau coltului in care este asezata, fiind o solutie optima si un decor inedit.

In ce incaperi ale casei tale ai folosit oglinzi pentru decor? 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *