Decoratiuni de Paste: Ou decorat cu margele

Decoratiuni de Paste: Ou decorat cu margele
De Pasti toate gospodinile sunt ocupate cu fel si fel de activitati specifice acestei sarbatori, de la cozonaci, pasca sau drob, curatenie si amenajare in stil pascal cu diverse accesorii si decoratiuni interioare pana la vopsitul oualelor in cele mai diverse moduri posibile si crearea de decoratiuni de Paste handmade.

Aceste decoratiuni de Pasti facute manual cer foarte multa migala si rabdare, astfel ca nu toata lumea se si pricepe sa le faca.
Vreau sa va prezint cele mai usoare moduri de creare a acestor decoratiuni handmade, cu care sa va accesorizati casa inainte de sarbatoare.

De la cele mai jucause forme cu iepurasi, oua si pui pana la coronite si cosulete in culori vesele, toate le puteti face cu manuta dumneavoastra urmarind cativa pasi simpli. In acest fel veti face economie la bani si veti avea si satisfactia unui lucru frumos facut de mana voastra. Tot ce aveti nevoie este de timp si materialele necesare obtinerii unei decoratiuni handmade.

Decoratiune de Pasti: Ou decorat cu margele
Astazi vom vorbi despre oul decorat cu margele. Oul este unul dintre elementele specifice sarbatorii pascale, astfel ca nu trebuie sa lipseasca din casa. Iata un mod simplu de a obtine n ou decorativ de Paste, facut chiar cu mana voastra.
decoratiuni de paste ou decorat margele
1. Materiale necesare pentru confectionarea oului decorat cu margele
– Ou din polistiren;
– Margelute de nisip de φ 4mm (eu am folosit 4 culori diferite);
– Bolduri (ace cu gamalie);
– Perforator in forma de floricica;
– Hartie colorata (eu am folosit 7 culori diferite);
2. Incepem cu varful oului:
Perforam o floricica pe care o fixam pe oul din polistirem cu ajutorul unui bold pe care am insirat o margeluta (vezi fig 1). Urmeaza sa fixam alte 6 floricele in jurul primei ca in figura 2. Pe acestea le introducem sub prima floricica (cea din varful oului).
3. Repetam modelul
pe doua din partile oului (figura 3), astfel vom obtine doua flori mai mari (eu am facut una rosie si una albastra). In continuare vom forma un cerc din floricele in jurul fiecareia dintre cele 2 flori mari de pe suprafata oului. De aceasta data am folosit doar bolduri fara margelute (figura 4).

Spatiul ramas va fi umplut cu floricele si margele dupa imaginatia fiecaruia (figura 5).

La final atasam 4 picioruse formate din bolduri pe care punem 3-4 margelute (figura 6).

decoratiuni de paste ou decorat margele final
Iata rezultatul: Oul decorat cu margele pe care tocmai l-ati realizat urmarind pasii de mai sus
1 COMMENT
  • Cristina
    Răspunde

    Sunt superbe si foarte usor de facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *