Curatenie si reorganizare dupa sarbatori

Desi inainte de sarbatori se munceste foarte mult pentru curatenia generala, la numai trei saptamani dupa acestea, va trebui sa o luati aproape de la inceput. Bineinteles, nu veti spala geamurile  si covoarele iar dar tot va trebui sa acordati putin timp curateniei casei si a reorganizarii.

Chiar daca ati facut casa luna, in zilele de sarbatoare in care casa este plina de musafiri nu se poate sa nu se faca din nou putina murdarie. Deasemenea si organizarea in casa pentru aceasta perioada poate a fost putin alta trebuind sa faceti loc in sufragerie pomului de Craciun, decoratiunilor si unei mese mari la care sa incapa toti invitatii.

Toate modificarile facute, trebuiesc reversate dupa aceasta perioada, astfel incat casa sa ramana spatioasa si confortabila. Ce aveti de facut nu este complicat dar oboseala isi va spune cuvantul, la fel si depresia post sarbatori. Tocmai de aceea nu ar fi indicat sa va apucati de curatenie si strans decoratiuni intr-o singura zi.

Este mult mai relaxant sa le faceti pe rand, putin cate putin fara a va epuiza sau intrista ca brusc tot ce era magic in casa a disparut.

Cand incepeti sa strangeti din decoratiuni, inclusiv bradul si sa repozitionati putin mobilierul, poate nu ar strica sa va ganditi si la o mica schimbare, la achizitionarea unei piese de mobilier care sa va incante, sa uniformizeze decorul sau sa inlocuiasca o  piesa mai veche, deteriorata.

Dar pana una alta iata cateva sfaturi practice pentru ca reorganizarea si curatenia sa decurga mai usor:

Incepeti prin demontarea decoratiunilor de pe pereti pentru ca atunci cand faceti curat pe jos sa nu mai aiba de unde sa cada praf sau alte mici murdarii.

Incepeti o camera si terminati-o pe aceea intai, nu incepeti curatenia in toata casa dintr-o data, va fi obositor.

Daca au aparut mici stricaciuni in casa dupa petrecerea de sarbatori, reparati-le numai pe acelea nu va extindeti si la cele mai vechi pentru ca in final o sa porniti o mica renovare a casei si nu este indicat nici moral si nici financiar.

Nu uitati sa curatati si frigiderul sau camara, cu siguranta poate exista mancare veche.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *