Curatare marmura patata

Blaturile din marmura sau granit ofera deseori un aspect deosebit, insa sunt poroase si risca sa se murdareasca foarte usor, asa ca, trebuie sa acordam o atentie sporita acestor doua roci foarte deosebite. Daca doriti ca blaturile de marmura sau granit sa straluceasca, atunci trebuie sa stiti cum sa eliminati petele de pe suprafetele acestora.

Probabil sunt foarte multe lichide si sosuri ce pot lasa urme pe marmura si granit, printre care se numara: vinul, cafeaua, otetul, uleiurile, sucurile de fructe, grasimile, etc. Pentru a indeparta petele cat mai repede, este normal sa le cureti imediat ce apar, altfel riscati sa nu mai scapati niciodata de pete.

Curatare marmura sau granit cu bicarbonat de sodiu

Prima data se va sterge cu o carpa curata sau cu un burete suprafata care s-a murdarit, indepartand marea majoritate a substantei ce a creat murdaria. Se va pulveriza cu apa pe pata, iar apoi vom acoperi zona cu o pasta obtinuta din apa si bicarbonat de sodiu. (va trebui sa le amesteci pana obtii o pasta cremoasa). Dupa ce vei pune pasta de bicarbonat pe pata, va trebui sa o acoperi cu o punca de plastic.

Solutia va fi lasata timp de 24 de ore, timp in care bicarbonatul se va usca si se va intari, astfel va absorbi cea mai buna parte a lichidului ce a murdarit marmura ori granitul. Dupa cele 24 de ore este indicat sa inlaturi bicarbonatul de sodiu intarit cu apa calda si cu un pic de sapun lichid. Daca pata persista, repetati procesul pana cand dispare complet pata.

Curatare marmura sau granit cu faina si sapun lichid

Luati circa 250 grame de faina nealbita, 3 linguri de detergent de lichid de vase si amestecatile, adaugand apa pana cand veti obtine o consistenta ca a smantanii. Se va aplica aceasta crema pe blatul de marmura ori granit pana cand se va face o grosime de circa 60mm. Asemenea, se va acoperi totul cu o folie de plastic si se va lasa circa 24 de ore. Dupa 24 de ore, se va curata cu apa sau cu detergent de vase.

Curatare marmura sau granit cu apa oxigenata

Apa oxigenata combate deseori petele aparute pe blaturile din marmura si granit, insa, inainte de o aplica testeaz-o sa nu afecteze calitatea sau culoarea marmurei, mai ales daca ai blaturi de marmura sau granit inchise la culoare.

Se va folosi o bucata de vata mare, care se va imbiba cu apa oxigenata. Stoarceti lichidul in exces si aplicati vata pe pata, ulterio aplicati o folie de plastic peste aceasta. Plasati un obiet greu asupra bucatii devata si lasati asa timp de o zi.

Curatare marmura cu amidon de porumb

Folositi apa distilata in care adaugati o cantitate mica de amidon de porumb. Acum pulverizati zona in care este pata si lasati 24 de ore pentru a actiona la nivelul petei. In situatia in care aveti pete de grasime, aplicati amidon de porumb imediat si lasati circa 15 minute, ulterior spalati cu apa si sapun lichid.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *