Cum scot petele de pe covor?

Covoarele au de suferit mai ales in perioada aceasta a anului cand vremea se schimba si devine tot mai umeda. Intrand in casa cu pantofii murdari, covorul va avea de suferit si se va murdari. Cel mai des se intampla ca covorul sa fie patat de mancare si bauturi, atunci trebuie sa actionam la moment pentru a scoate petele!

Petele de pe covor pot fi scoase cu ajutorul solutiilor chimice dar si cu metode traditionale, mai exact, solutii preparate la noi in casa. Daca spre exemplu covorul s-a patat de vin rosu, de suc sau de mancare, e bine sa nu lasam prea mult pata acolo si sa incepem sa o curatam. Vom incepe din exterior catre interiorul petei pentru a nu se extinde.

Ca si solutii de curatare a covorului de casa ar fi: sarea pentru a scoate petele de vin, sampon special sau biocarpet si de ce nu, laveta cu apa si cu otet.
Cel mai mare inamic al petelor este zapada, pentru ca aceasta intra printre fibre si scoate si praful si murdaria, deci, cel mai bine este sa duceti covorul in zapada pentru a fi patruns cat mai bine.

Pentru intretinerea covorului mereu curata e bine sa il curatati fie cu solutii din magazin, fie cu apa, otet si sapunuri. Periat des covorul isi va pastra prospetimea si curatenia necesara camerei dvs.!

Daca pata este da bautura poate fi aspirata si cu aspiratorul in timp rapid. Avand in vedere ca aspriatorul are o putere de absorbtie mare, veti avea sansa sa trageti mai bine de 60% din lichidul ce tocmai a intrat in covor!Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *