Cum sa-ti alegi salteaua de pat

 

Vi se intampla sa va treziti simtindu-va muschii intepeniti sau cu dureri? Salteaua dumneavoastra are denivelari sau umflaturi vizibile? Salteaua dumneavoastra este mai veche de cinci ani? Dormiti mai bine acasa la o cunostinta sau la un hotel? Daca raspunsurile dumneavoastra la aceste intrebari sunt afirmative, atunci s-ar putea sa aveti nevoie de o noua saltea. In orice caz, achizitionarea unei saltele poate fi o mare bataie de cap. Ce brand sa alegeti, cat de mult sa cheltuiti, daca sa cumparati o saltea cu arcuri sau din latex sunt intrebarile care ii agaseaza pe cei mai multi dintre clienti. Vom incerca sa va oferim niste sfaturi cu privire la alegerea care sa vi se potriveasca.

Pentru ca fiecare doarme dupa cum isi asterne, criteriile in functie de care iti alegi salteaua trebuie sa aiba substanta si sa fie dinainte stabilite, cu strictetea unui sef de cazarma. Nu este deloc greu sa te documentezi putin despre ce tipuri de saltele ti se potrivesc si ce producatori/furnizori sunt mai seriosi. In primul rand, adu-ti aminte ca prin achizitionarea unei saltele, platesti practic un serviciu de care te vei folosi in fiecare zi. De fapt in fiecare noapte. In al doilea rand, nu te arunca sa-ti comanzi prima saltea care-ti trage cu ochiul in magazin. Mai degraba arunca-te in ea, vezi cat de confortabila e si incearca sa-ti imaginezi cum te-ai simti in ea daca ar fi sa-ti iei un concediu de somn. Stiti voi, de odihna. Si pentru ca informatia de calitate e forte dispersata pe internet, in acest articol o sa-ti vorbim putin despre ce trebuie avut in vedere in momentul in care te-ai hotarat sa-ti cumperi o saltea de pat. 

Nu te lasa influentat de ce zic altii

Daca o sa-ti intrebi prietenii, majoritatea iti vor spune ca salteaua proprie e cea mai buna, iti vor indica locul de unde s-o cumperi si, in cazul in care n-ai avea destui bani, probabil ar fi dispusi sa-ti completeze si bugetul pentru asta. De ce? Pentru ca oamenilor le place sa se simta utili si validati. Chiar daca prietenul respectiv are dureri de spate de cand si-a luat salteaua respectiva si adoarme la minim o ora de cand a stins toate luminile pentru a se culca, tot iti va recomanda obiectul in care el a crezut si poate inca mai crede. Nu e deloc rea vointa, e ceva pur psihologic. Asa ca daca cineva te indeamna sa-ti cumperi ce si-a cumparat si el, sfatul nostru este sa dai din cap aprobator si sa verifici mai multe variante. Chiar daca sfatul persoanei respective se dovedeste a fi bun, macar stii sigur ca ai facut alegerea corecta.

Ai grija la dimensiunea saltelei

Nu de multe ori se intampla ca oamenii sa doarma ghemuiti sau inghesuiti din cauza faptului ca salteaua este prea mica si/sau neincapatoare. Incearca sa faci niste masuratori si sa-ti alegi o saltea cu cel putin 15 cm mai inalta decat tine, altfel te vei trezi mereu cu picioarele in afara patului. Latimea saltelei este si ea importanta, avand in vedere ca in timpul somnului ne intoarcem destul de des (de minim 40 de ori). De asemenea, daca imparti patul cu alta persoana, dimensiunea recomandata a saltelei este de minim 160 x 200 cm.

Orienteaza-te in functie de matlasarea saltelei

Lasand la o parte precizarile legate de ce tip de saltea sa-ti alegi in functie de coloana vertebrala sau de zodie, sfatul nostru cel mai important este sa-ti alegi salteaua de pat dupa cat de moale este. In termeni de specialitate, „cat de moale este salteaua” se traduce prin „matlasare„. De fapt, matlasarea este captuseala saltelei, care poate fi din lana, bumbac, fibre sintetice, etc., si care te separa de structura propriu-zisa a saltelei (arcurile). Sfatul nostru este sa-ti alegi intotdeauna o saltea moale, placuta, care sa te tina ca-n puf.

In concluzie, alegerea saltelei de pat nu este deloc usoara, tocmai de aceea te sfatuim inca o data sa iti stabilesti dinainte asteptarile pe care le ai de la somn si sa le adaptezi la salteaua pe care decizi sa o cumperi. Te invitam de asemenea sa ne spui printr-un comentariu cum crezi tu ca ar trebui sa fie o saltea buna si in functie de ce criterii trebuie ea aleasa.

 

Cateva sfaturi inainte de achizitionarea saltelei

Inainte de a da buzna in magazine, ar fi bine sa faceti anumite lucruri. Vizitati site-urile brandurilor de saltele pentru a va face o idee despre ce ofera ele. Majoritatea producatorilor furnizeaza informatii despre diferitele linii pe care le detin. Cu toate ca modelele variaza de la un magazin la altul, este o idee buna sa aveti idee ce anume cautati inainte sa mergeti la magazin. Masurati dimensiunile patului. Asteptati perioada reducerilor. Majoritatea agentilor de vanzari vor negocia de asemenea.

Atentie cand cumparati

Cand mergeti sa cumparati trebuie sa luati in calcul anumiti factori. Comparati modelele sub acelasi brand. Pentru ca forma si marimea variaza de la un brand la altul, este bine sa comparati produsele care apartin aceluias brand.  Verificati politica de returnare si garantia. Desi s-ar putea sa sune bine la inceput, verificati daca exista taxe aditionale pe care trebuie sa le platesti in cazul in care te decizi sa returnezi salteaua.

Cel mai important, testati salteaua in magazine pentru cel putin 15 minute. In cazul in care aveti probleme cu spatele, majoritatea doctorilor ortopezi recomanda o saltea de firma. Puteti citi review-uri si apoi sa testati salteaua in magazin. Spatele dumneavoastra va va spune daca salteaua este potrivita pentru dumneavoastra. Pentru a va da seama de acest lucru, asezati-va in pozitia in care dormiti de obicei, iar corpul dumneavoastra ar trebui sa fie in aceeasi aliniere ca si cum ati sta in picioare. Cumparati o saltea care sa va ofere maximul de suport si confort. Nu comandati niciodata o saltea prin telefon. Preturile sunt in general aceleasi, insa in magazine aveti posibilitatea sa negociati. In plus, trebuie sa probati neaparat salteaua pentru a avea un sentiment de comfort.



Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *