Cum sa incorporezi trasaturile designului interior boem in casa ta

Fiind si unul din cele mai des utilizate curente de design interior, Boho Chic este alegerea pentru persoanele cu tendinte artistice carora le place sa experimenteze des. Curentul de design provine din Europa Centrala si este destinat celor care iubesc neconventionalul. Acest stil de amenajare caracterizeaza pe cei carora nu le pasa de normele societatii si sunt gata oricand sa faca schimbari de anvergura cum ar fi calatorii pe alte meleaguri intr-un timp scurt. Asemenea, stilul boem provoaca regulile de design interior astfel incat obiectele de mobilier din curente de design diferite si imprimeurile asortate sunt caracteristici definitorii. Mai jos, ti-am pregatit cateva detalii despre trasaturile stilului de design interior supranumit Boho Chic.

Textilele

Combinatiile de textile sunt definitorii pentru stilul de desing interior boem si includ pernele decorative, covoarele, draperiile si tapiteriile. Tiparele, culorile si texturile sunt foarte importante pentru ca trebuie sa fie cat mai contrastante. Este nenecesar ca textilele sa se potriveasca unele cu altele. Desi culorile solide sunt acceptate, cele mai graitoare vor fi modelele complicate cu cat mai multe detalii.

boho1

Iluminatul

Piesa centrala de iluminat din amenajarile boeme este lanterna in stil marocan. O poti folosi supradimensionata atarnata de pereti sau asezata in coltul camerei. Un element important este si lumina naturala, de care trebuie sa te folosesti la maximum. Incearca sa incorporezi vitralii sau diverse bucatele de sticla colorata in combinatie cu razele soarelui pentru a obtine efecte pastelate de lumina.

boho2

Mobila

Obiectele de mobilier sunt cel mai usor de adaugat acestui stil interior de amenajare pentru ca trebuie sa fie vechi si cat mai uzate, fara a tine cont de vreo anumita perioada. Incearca sa obtii un confort cat mai ridicat si sa combini cat mai multe stiluri de mobila din diferite perioade istorice.

boho3

Accesorii decorative

Pernele si pufii marocani sunt caracteristici designului Boho Chic si iti ofera extrem de multe optiuni prin culoare si imprimeuri. Un alt element distractiv clasic pentru acest stil este folosirea unei oglinzi de mari dimensiuni pe care o sprijini de unul din peretii casei tale.

boho4

Arta

Obiectele de arta folosite ar trebui sa sublinieze inca o data ideea de nestatornicie a timpului. Foloseste tablouri abstracte, portrete sau peisaje din cele mai diferite si umple un perete intreg, ingramadindu-le unele langa altele.

boho5

Apanajul unui stil de viata dezordonat si creativ, stilul boem reuseste sa ramana un curent de design care a rezistat trecerii timpului. Tu cum vei incepe sa iti amenajezi casa in stil Boho Chic?
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *