Cum sa economisesti cat mai mult spatiu in casa

Vrei sa stii cum sa economisesti cat mai mult spatiu in casa?
In special atunci cand locuiti intr-un apartament mic, este esential sa reusiti intr-un fel sau altul sa economisiti cat mai mult spatiu astfel incat, casa sa fie si dotata cu tot ce trebuie, sa-i ramana si suficient loc liber, de trecere. Daca nu veti gasi o solutie pentru a aranja toate obiectele de mobilier cat mai eficient, spatiul din casa va fi unul mic, imposibil de utilizat cu lejeritate, fapt ce va crea o intreaga atmosfera de sufocare si incomoditate.

Foarte important, pana a ajunge la trucurile de “pacalire” a spatiului de care dispuneti este sa nu transformati casa intr-un depozit. Aveti curajul de a va desparti de lucrurile pe care nu le folositi in loc sa le depozitati pe unde apucati. Faceti curat o data pe an in toate lucrurile adunate si triati drastic tot ce nu va mai este de folos. Aruncati, daruiti, vindeti, orice varianta este buna, numai sa nu va mai fie rafturile  incarcate inutil iar ceea ce a mai ramas in casa apoi, sa nu fie decat exclusiv ceea ce folositi frecvent.

Lucruri care va ajuta sa economisiti spatiu

Biblioteca. Este poate piesa de mobilier ce permite stocarea celor mai multe lucruri. Accesorizati sufrageria cu o biblioteca generoasa, nu  foarte lata ci mai degraba inalta si ascundeti aici de la colectii de carti pana la albume foto, bibelouri, obiecte decorative, seturi de vesela folosita rar, acte, lumanari si altele asemanatoare. Tot biblioteca va poate ajuta si sa gasiti loc televizorului ce, in alte situatii  are nevoie de o masuta separata, ce ocupa si ea, desul loc. Scapati de zeci de etajere imprastiate pe toti peretii  sufrageriei si comprimati tot ce este de pastrat in rafturile, vitrinele si sertarele bibliotecii.

Cosurile. Poate va ganditi ca mai mult loc ocupa cosurile sau cutiile decorative insa  se poate sa fi uitat de un aspect esential: daca sunt umplute cu ceea ce o data statea imprastiat prin casa, ele devin deosebit de utile. Cu ajutorul unor cosuri sau cutii decorative veti reusi sa transformati in spatiu liber si ordonat orice coltisor in care de obicei stateau imprastiate  cartile pe care le cititi, revistele, clamele de par, fardurile, accesoriile, dulciurile, etc. Orice lucruri mici ocupau alte dati cate un raft sau o masuta intreaga de acum pot fi stranse la un loc ramanand deasemenea la indemana.

Cutiile. Minunatele cutii pentru depozitare sunt bune in special in spatiile restranse deoarece in ele puteti ascunde o multime de lucruri ce nu trebuie aruncate dar nici nu se pot tine la vedere, iar apoi le puteti urca pe sifonier sau biblioteca, fara a va mai incomoda. Aceste cutii sunt ideale pentru a pastra lucrurile mici si dragi pe care nu le puteti expune pe rafturile bibliotecii de exemplu si nici intr-un alt loc. 

Dulapul. Un loc in care se poate face rapid dezordine, este important sa fie cat mai bine organizat deoarece asta se va traduce in mult mai putine haine aruncate la intamplare prin casa. Alegeti un dulap si cu rafuri suficiente si cu o bara generoasa pentru umerase si, la fel ca in cazul bibliotecii optati pentru un model ingust si inalt astfel incat sa ocupe cat mai putin spatiu pe jos. Structurati dulapul atent incat  fiecare categorie de haine sa aiba locul sau bine definit si sa gasiti usor orice obiect vestimentar fara a scoate pe canapea toate hainele in cautarea uneia.

Mobilierul de hol. Aproape toate apartamentele au holuri mici. Acordati atentie amenajarii lui pentru a nu obtine o incapere mica si aglomerata. Nu alegeti cuiere mari in care sa depozitati prea multe haine ce incarca spatiul si nici pentru polite mari pe care sa uitati tot felul de maruntisuri. Cu cat va orientati mai bine spre mobilier mic si practic cu atat nu se va face dezordine si va ramane si suficient spatiu pentru a intra sau a va imbraca. 

Camara. Si in bucatarie trebuie sa fie ordine si sa aveti loc pentru a va misca in voie atunci cand gatiti. Pentru asta, aveti nevoie de o camara sau un dulap generos, separat de mobilierul de bucatarie unde tineti vesela. In camara/dulapul cu pricina, ca si in sifonier va revine obligatia de a organiza si structura toate alimentele, ingredientele, caserolele, cratitele si oalele precum si proviziile de iarna, astfel incat oricare dintre ele sa fie accesibile si la indemna, fara a uita ca dupa utilizare sa le puneti la loc. 

Alegeti sa aveti un stil de viata organizat si ordonat, accesorizati casa numai cu ceea ce este esential si in felul acesta veti avea de castigat foarte mult spatiu, reusind chiar si din incaperile mici, sa faceti unele aerisite si placute!




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *