Cum sa castigi spatiu intr-o baie mica

Problema cu care se confrunta majoritatea oamenilor atunci cand doresc sa isi amenajeze o incapere in propria locuinta este spatiul limitat. Fie ca este vorba de sufragerie, dormitor, sau bucatarie, un spatiu mic necesita o atentie sporita in ceea ce priveste organizarea lui. Daca avem un plan inteligent de organizare, chiar si un spatiu mic poate sa capete un aspect foarte placut in care sa va puteti desfasura activitatea fara sa va ciocniti de obiecte inutile sau prost pozitionate.

Astazi ne vom concentra atentia asupra baii si va vom furniza modalitati de organizare a baii, astfel incat sa castigati spatiu si sa folositi fiecare metru patrat intr-un mod inteligent si util.

Intr-o baie mica este absolut necesar sa optati pentru un look unitar si o nuanta calda si discreta. Oricat de mult v-ar atrage combinatiile indraznete de culori si jocurile cromatice, acestea ar incarca prea mult spatiul si ar crea senzatia de sufocare intr-un spatiu limitat.

Piesele de mobilier de dimensiuni mari nu sunt binevenite. Cand facem o schimbare in casa, avem tendinta sa visam si sa ne imaginam spatiul respectiv intr-un anume mod, care de cele mai multe ori nu corespunde cu realitatea. Oricat de frumos ar arata piesele de mobilier masive intr-o baie, trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa gasim solutia optima pentru spatiul de care dispunem.

Oglinzile mari reprezinta un truc foarte ingenios pentru baile mici. Acestea au capacitatea de a amplifica spatiul. Fie ca sunt pe patrat sau pe rotund, in functie de preferinte, ele sunt recomandate bailor mici.

 Rafturile pliabile sunt foarte utile pentru ca pot fi stranse cu usurinta. Puteti depozita o multime de lucruri in ele, de la haine, incaltaminte, la prosoape, detergenti si produse cosmetice.

Cabina de dus este mai potrivita in cazul unei bai mici pentru ca salveaza foarte mult spatiu. Exista numeroase modele de cabine, din ce in ce mai sofisticate si mai personalizate.

Intr-o baie mica este greu de crezut ca pe langa piesele de mobilier, mai incape si o masina de spalat. Sau, daca incape, cu siguranta va umple un spatiu care lasat liber ar putea sa ajute incaperea sa respire. Ideal ar fi sa situati masina de spalat intr-o alta incapere, cum ar fi pe hol sau intr-un spatiu dedicat in mod special aparaturii electrocasnice.

 Faianta glasata ( lucioasa ) este mai avantajoasa decat cea mata deoarece atrage lumina si astfel spatiul pare mai generos.

Un alt element care da impresia de spatiu mare sunt dungile. In general, ele ajuta la marirea vizuala a oricarei incaperi. Mozaicul este iarasi recomandat datorita capacitatii sale de a reflecta lumina, insa, din pacate este nevoie de foarte multe piese pentru a placa un singur perete.

 Vezi si alte articole despre: ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *