Cum alegi un scaun care ti se potriveste

Termenul „ergonomic” este adesea folosit in aceste zile in ceea ce priveste subiectul scaune. Cu atat de multe optiuni care sunt acum pe piata, cum stii sa alegi scaunul care este potrivit pentru tine? Chiar si atunci cand vorbim despre scaune ergonomice este bine sa stim ca un anumit model nu se potriveste neaparat tuturor.
Deci, de unde incepem?

Factori care trebuie luati in considerare:
Inainte sa mergi in magazin sau sa comanzi de pe un magazin online de scaune de birou, trebuie sa te gandesti la ce iti trebuie acel scaun, modul in care vei folosi.

De exemplu, fotoliile sunt potrivite pentru intalniri sau pentru atunci cand vorbesti la telefon, daca petreci foarte mult timp la calculator ai nevoie de un scaun drept, cu o linie verticala, care sa sustina perfect coloana vertebrala.

Foarte important este sa incerci scaunul inainte sa il cumperi drept pentru care nu ar trebui sa achizitionati scaune direct din cataloage. Este bine de stiut ca acum exista showroom-ouri care va stau la dispozitie si unde reprezentantii companiilor se pot implica activ si decisiv in ceea ce cautati.

Spatarul scaunului trebuie sa sprijine partea de sus si partea de jos a spatelui, atunci cand stati intr-o pozitie echilibrata, confortabila. Spatarul ar trebui sa fie usor curbat in partea de jos pentru a oferi sprijin ferm pentru curba naturala a spatelui.

Brate: Nu fiecare scaun are nevoie de brate. Daca te sus si in jos si pentru a muta in jurul unui lot in munca ta, cotiere pot obtine doar in mod. Daca preferati cotiere, asigurati-va ca acestea sunt captusite si sprijini antebratele confortabil in timp ce permitandu-va sa pastrati umerii relaxati.

Brate care sunt prea mari pentru ca tu sa ridice umerii. Daca acestea sunt prea departe unul de altul, acestea pot provoca va sa se aplece peste sau „aripa” coatele afara. Daca lucrati la un birou sau calculator, asigurati-va ca cotierele de pe scaun nu sunt atat de mult incat te impiedica sa se mute in apropierea munca ta. Cotiere reglabile poate ajuta sa gasiti o pozitie care este la inaltimea potrivita si latimea pentru a sprijini antebratele confortabil.

Marginea din fata a scaunului ar trebui sa fie putin curbata in jos, astfel incat sa nu apasati in partea din spate a picioarelor.

Baza de scaun trebuie sa fie suficient de larga pentru a promova stabilitatea.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *