Culori dramatice pentru un design unic

Designul contemporan este nonconformist si indraznet, iar acelasi lucru se intampla si in cazul arhitecturii si culorilor folosite in decor si nu numai. Chiar daca am fost obisnuiti ca in casele noastre sa folosim culori deschise, orice incapere poate fi primitoare, calda si moderna chiar daca folosim culori dramatice.

richdarkcolorfulrooms_1

Atunci cand ne referim la culori dramatice, cateva astfel de culori sunt: negru, bleu-marine, verde inchis, marsala, iar lista poate continua. Aceste culori pot fi un adevarat must have al designului modern, pentru ca functioneaza impecabil in alcatuirea obiectelor de mobilier ale caror forme variaza tot mai mult. De asemenea culorile inchise se potrivesc perfect cu cele deschise, iar contrastul poate fi nota de personalitate care sa aduca viata casei tale.

Noua tendinta in decoratiunile interioare este vopsirea peretilor in culori dramatice. Aceasta initiativa poate fi privita drept excentrica si nepotrivita sau, din contra, inovativa si indrazneata. Zugravirea peretilor in culori dramatice poate fi potrivita atat pentru locuinta ta, cat si pentru birouri sau chiar magazine.

Cele mai mari brand-uri din lume folosesc culori inchise, sobre, atat pentru ambalajele produselor, cat si in decorul magazinelor, considerate de lux. Alaturi de accesoriile si decoratiunile potrivite, decorul cu culori dramatice poate fi inovativ si pentru casa ta.

Daca nu esti adeptul incaperilor in care culorile inchise sa predomine, ei bine, acest lucru nici nu trebuie sa se intample. De exemplu, intr-un living ai carui pereti sunt zugraviti in nuante de bleu-marin, poti aduce contrastul, culoarea si ineditul, folosind o canapea a carei tesatura sa fie intr-o culoare complementara, precum rosu.richdarkcolorfulrooms_4

Canapeaua este cel mai vizibil obiect de mobilier din living, asadar intreaga atentie va fi concentrata asupra ei. Pentru a accentua contrastul si pentru a imbina cele doua culori complementare, poti alege un covor al carui imprimeu sa le contina pe ambele.

Dramatismul contrastului poate fi creat si cu ajutorul mobilierului, in cazul in care peretii de culoare inchisa nu sunt pe placul tau. De asemenea, o culoare inchisa a peretilor, poate face ca incaperea sa para de dimensiuni reduse, pe cand nuantele de alb, bej sau galben, ofera incaperii iluzia spatiului generos. Astfel, poti opta pentru a-ti zugravi peretii in culori deschise, la care sa asortezi mobilier in culori inchise.

506b42f3fb04d60a610015ab._w.540_h.810_s.fit_

O incapere care poate capata personalitate daca este zugravita in culori dramatice este dormitorul, care va deveni mai intim si linistitor, potrivit pentru somn. In aceasta incapere, de asemenea, poti opta pentru mobilier in culori complementare sau non culori.

Indrazneste sa iti decorezi locuinta sau biroul in culori dramatice pentru mai multa creativitate, intimitate si, mai ales, modernitate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *