Clasic sau modern?

Bineinteles, ne referim la stilul in care va amenajati si decorati casa. Varianta aleasa depinde foarte mult de felul dumneavoastra de a fi si de stilul de viata avut. Daca nu ati preluat casa gata mobilata va fi mult mai usor sa va puneti amprenta asupra sa si a-l faceti exact as cum va place. Daca este gata mobilat, in schimb, va fi mai greu sa imbinati doua stiluri sau va fi dificil sa inlocuiti mobila avuta care este in stare buna doar ca nu corespunde stilului dumneavoastra preferat.

Dar sa presupunem ca dispuneti de un apartament gol pe care sa il mobilati de la 0.

Stilul clasic. Presupune o investitie mai mare deoarece toata mobila va trebui sa fie din lemn masiv, eventual lucrata manual acolo unde exista diverse elemente de decor din lemn integrate in piesa de mobilier. In urma alegerii acestui stil casa va avea multa mobila, greoaie, de dimensiuni mari si impunatoare, motiv pentru care este de preferat sa alegeti acest stil numai in cazul in care stati intr-o casa mare, precum sunt cele boieresti de pe vremuri. Numai intr-o asa, in casa mobila nu  va parea exagerata si nici decoratiunile precum lustre de cristal de dimensiuni mari, candelabre, etc. Un alt detaliu pe care trebuie sa-l luati in considerare va fi acela al luminii. Daca nu este o casa luminoasa, toata atmosfera va parea batraneasca si greoaie datorita mobilierului si al culorii inchise de obicei al acesteia.

Stilul modern. Cu un astfel de stil nu va trebui sa va preocupati din pricina banilor cheltuiti, deoarece mobilierul modern, din pal in mare parte este accesibil. Pe langa acest aspect, este minimalist, astfel incat nu va ocupa spatiu mult nici macar intr-o garsoniera si cu toate acestea veti avea tot ceea ce va trebuie in jur. Este usor de intretinut, de schimbat daca va plictisiti sau va doriti o schimbare si mereu va da oricarei case un aer tanar, proaspat si luminos chiar si intr-o zi noroasa. Este ideal un asemenea stil pentru a mobila apartamente si case  de dimensiuni moderate astfel incat  sa nu para ca mobila se pierde in peretii casei respective.

Concluzia este ca, nu este niciun stil mai bun sau mai slab, ci el trebuie adaptat locuintei in care traiti, pe care o veti alege la randul sau in functie de stilul de viata pe care il aveti, astfel incat toate sa mearga mana in mana : avand un stil propriu modern cu siguranta nu veti alege o casa veche imensa ce solicita mobilier pe masura, acest fapt fiind valabil si invers.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *