Bucatarii moderne – Idei de amenajare bucatarii (Galerie Foto)

Bucataria este locul in care ne petrecem mult timp zi de zi. E locul in care se aduna familia in feicare seara pentru a lua cina, locul in care gatesti cele mai gustoase preparate si cele mai delicioase prajituri. Pentru noi bucataria este un loc de reuniune, dar si camera in care mama isi gaseste linistea gatind. Si pentru ca este un spatiu atat de important, care nu poate lipsi din viata noastra, am ales sa iti aratam in cate moduri ai putea sa iti amenajezi bucataria in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie si de gusturile tale in design interior.

Bucatarii moderne – idei pentru amenajare

Cuvantul “modern” este din ce in ce mai prezent pe buzele tuturor. Toata lumea doreste sa fie moderna, sa aibe o casa moderna, o masina moderna, un stil de viata modern. Desi suntem in plina epoca postmodernista, nu multa lume stie acest lucru. Pentru majoritatea, cuvantul de ordine este modernism. Asadar, de ce nu am avea si o bucatarie moderna?

Pentru noi romanii, cel putin, bucataria nu este doar o alta incapere din casa, ci reprezinta reperul central, fiind sinonim cu “acasa”. Este zona in care povestim cele mai frumoase si cele mai putin fericite momente din viata noastra, in care ne impartasim gandurile si planurile de viitor cu cei dragi, in care ne adunam cu familia sau cu invitatii. Oricat de incapatoare si de primitoare ar fi sufrageria, exista acest obicei de nelepadat sa ne inghesuim in bucatarie.

Daca va place sa fiti in pas cu tendintele si sa oferiti musafirilor dumneavoastra si de ce nu si familiei o ambianta placuta, optati pentru o bucatarie moderna.

Ce presupune o bucatarie moderna

Perioada in care erau la moda bucatariile albe sau negru-lucios pare sa fi apus. In locul ei, si-au facut loc contrastele jucause.
Culorile cat mai puternice au castigat teren si ne inveselesc viata si spatiul in care gatim sau stam la taclale.

Pentru nonconformisti avem vesti si mai bune! Bucataria moderna nu merge dupa tipare si nu respecta reguli! Puteti combina orice culori doriti, estetica moderna va ofera libertatea sa va lasati imaginatia sa se desfasoare.

Obiectele metalice guverneaza bucataria moderna. Puteti sa completati peisajul cu elemente din otel, cum ar fi frigiderul sau cuptorul cu microunde.

Chiuvetele au personalitate intr-o bucatarie moderna. Formele cat mai sofisticate ale chiuvetelor sunt la mare cautare.

Dulapurile moderne presupun sertare late, spatii de depozitare largi si suprafete din inox. Rafturile la vedere, asezate asimetric reprezinta un alt detaliu specific bucatariei moderne. Sertarele trebuie sa fie foarte mobile si daca va permiteti, sistemul cu “touch” este ideal.

Liniile mobilei de bucatarie nu trebuie sa fie neaparat drepte, dar ele trebuie sa isi pastreze simplitatea caracteristica stilului modern.

Materialele predominante din care este realizata mobila de bucatarie sunt sticla mata si MDF-ul lacuit.

Pentru un plus de eleganta, poti lua in calcul si adaugarea unor perdele de bucatarie moderne si asortate cu restul mobilei.

Bucatarii mici – idei pentru amenajare

O bucatarie mica poate sa fie un motiv de gandire inainte sa inchiriezi sau sa cumperi o locuinta. Te gandesti ca inseamna spatiu putin, iar asta nu este neaparat lucrul de care ai nevoie. Iti trebuie destul loc pentru depozitat, gatit si luat masa.

Lipsa spatiului este o problema ce isi gaseste rezolvare prin multe metode. Mobilierul trebuie ales cu grija, pentru ca foarte multe caracteristici ale lui pot schimba functionalitatea bucatariei. Culoarea aleasa pentru mobila este importanta, culorile deschise fiind cele mai potrivite. Masa si scaunele pliante pot fi o solutie. De asemenea, blatul pliant sau dublu iti va satisface nevoia de spatiu.

Mascarea electrocasnicelor in mobilier si alegerea unor culori deschise vor da impresia unei camere mai mari. Alta solutie ar putea fi deschiderea spatiului spre balcon sau living cu o arcada, desfiintarea usii sau schimbarea ei cu una de sticla glisanta, care ocupa mai putin spatiu si va lasa lumina sa treaca prin ea.

Noi am gasit cateva modele de bucatarii mici care sa te inspire, in caz ca te afli in situatia de a avea putin spatiu disponibil pentru amenajat.

Galerie foto bucatarii mici

Bucatarii mari – idei pentru amenajare

Poate ti se pare ideal sa ai o bucatarie mare si spatioasa, in care sa incapa toata mobila pe care ti-o doresti si electrocanicele tale preferate, de la robot de bucatarie pana la masina de spalat vase si combina frigorifica.

Intr-adevar, o bucatarie mare ofera acest avantaj, dar daca nu esti atent poti sa faci o bucatarie mare sa para inghesuita si lipsita de spatiu. Pentru a nu ajunge in aceasta situatie cel mai bine e sa lipesti mobila de pereti de jur imprejur. In mijloc poti sa pui masa si scaunele care trebuie sa fie in acelasi ton si sa se potriveasca cu mobila si parchetul.

Daca esti genul care prefera sa ia masa in living, poti sa pui in mijlocul bucatariei in loc de masa si scaune o insula care sa aiba aragazul, chiuveta si blatul de bucatarie. Practic, vei muta zona de lucru in centru pentru a ajunge cat mai repede la toate ustensilele de care ai nevoie. In cazul in care ai suficient spatiu si pentru masa si pentru insula esti liber sa le pui pe ambele sau sa faci o insula suficient de mare incat sa ai si loc pentru servit masa. Poti sa alegi din aceste variante pe cea care iti place cel mai mult.

Pentru a da aspectul de unitate poti sa incorporezi electrocasnicele in mobila, mai ales ca ai destul de mult spatiu pe care sa il folosesti. In functie de culoarea pe care ai ales-o pentru amenajare vei alege si electrocasnicele, dar in general electrocasnicele metalizate se potrivesc cu aproape orice tip de mobila. Pentru o imagine moderna poti sa folosesti electrocasnice cu finisaj de cupru. Sunt foarte folosite in tipul de design interior scandinav.

Iata cateva exemple de bucatarii mari care sa te insipire in amenajarea bucatariei tale.

Galerie Foto Bucatarii Mari:

Bucatarii open space – idei pentru amenajare

Bucatariile deschise spre living sunt o solutie pentru cei ce vor sa mareasca spatiul si sa dea ideea de un loc mai incapator. In ultima perioada acest tip de amenajare a fost din ce in ce mai dorita nu doar pentru a mari spatiul, ci si pentru a da un aer modern si a aduce mai multa lumina in intreaga locuinta. Cu toate acestea, trebuie sa iei in calcul cateva lucruri in cazul in care decizi sa iti amenajezi locuinta in acest fel.

Pentru a darama un perete ai nevoie de un aviz de la asociatia locatarilor din blocul in care locuiesti. Nu poti sa darami sau sa spargi orice perete din apartamentul tau deoarece unii dintre ei sustin intregul bloc.

Daca ai reusit sa primesti avizul imagineaza-ti cum va arata camera noua in ansamblu. Mobila de bucatarie trebuie sa se potriveasca cu cea din living, culorile folosite trebuie sa se completeze, iar spatiul trebuie sa fie unitar.

Locul de luat masa trebuie amplasat la mijloc, intre bucatarie si living, pentru a uni cele doua spatii distincte. Spatiul de dining va face legatura dintre cele doua sa fie mai naturala. Alte lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare este aerisirea camerei si folosirea unei hote puternice care sa nu lase mirosul si aburul sa se raspandeasca in toata camera.

Acestea sunt tipurile de bucatarii pe care le poti amenaja in casa ta. Tu pe care o preferi?

Galerie Foto Bucatarii Open Space:




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *