Arta Feng Shui in casa ta

Feng Shui este arta originara din cultura antica Estica, ce are la baza crearea unei atmosfere de echilibru si armonie in interiorul unei case, care sa se reflecte asupra interiorului fiintei umane.

Ideea principala a artei Feng Shui este aceea ca un mediu de viata sanatos asigura sanatatea persoanei care traieste in el. Atunci cand in interiorul unei case exista armonie perfecta, se naste energia pozitiva. In casa noastra exista foarte multi factori care pot bloca energia, iar cel mai important dintre acesti factori este organizarea spatiului. De asemenea, energiile pozitive pot fi blocate de dezordinea dintr-o incapere sau de lipsa aerului, asadar, este recomandat sa ne lipsim de obiectele inutile si sa aerisim casa cat mai des.

Cele cinci elemente ale artei Feng Shui

Lemn

Primul element Feng Shui este lemnul, care este utilizat pentru a sustine energia creativitatii si a dezvoltarii. De asemenea, lemnul este asociat cu gertilitatea, forta interioara, adaptabilitatea si intuitia. Se spune ca este bine sa folosim in mod echilibrat lemnul in designul interior, intrucat, folosit in exces acesta poate cauza depresii, anxietate sau temeri nefondate. Lipsa lemnului  poate cauza deficit de creativitate si dezechilibru la nivel mental. Lemnul face casa buna in combinatii cu plante mici, decoratiuni din hartie si material textil.

Beautiful-BOnsai-Tree-at-Living-Room

Foc

Focul promoveaza entuziasmul si spiritul de lidership. Acesta este folosit in interior pentru a oferi motivatie, expresivitate, inspiratie si curaj. Este esential sa mentinem echilibrul atunci cand folosim elemente de foc, intrucat excesul acestora pot cauza stari de iritabilitate, agresivitate si chiar comportamente impulsive. Lipsa elementelor de foc este deseori asociata cu singuratatea emotionala, cu pesimismul sau cu slaba incredere de sine. Pentru a adauga elementul de foc in casa dumneavoastra, principalul factor care va realiza acest lucru este lumina si este indicat sa profitati din plin de lumina naturala, dar puteti pune accent si pe lumini puternice sau lumanarele.

De asemenea, puteti aduce o nota de foc unei incaperi daca o decorati folosind materiale textile cu model animal-print sau culori calde precum rosu, roz sau alb.

fire-Great-Feng-Shui

Pamant

Pamantul ne afecteaza puterile fizice si ordinea, iar in acelasi timp, creeaza o senzatie de siguranta, echilibru si stabilitate. Prezenta excesiva a elementelor de pamant pot produce senzatia de oboseala psihica, plictiseala sau de miscare lenta. Lipsa de pamant conduce deseori la dezorganizare, haos si probleme de concentrare. Puteti adauga elemente de pamant in decorul casei cu ajutorul culorilor: verde, maro, nisipiu. Imaginile cu peisaje pot contribui foarte mult la prezenta acestui element in casa dumneavoastra.

feng-shui-lounge

Metal

Metalul afecteaza gandirea logica si claritatea gandurilor, disciplina, concentrarea, promoveaza valorile morale si calitatea analitica. Prea mult metal in casa dumneavoastra poate conduce la paguba, gandire critica in exces si fapte nechibzuite. Lipsa metalului poate cauza slaba concentrare si grija scazuta. Pentru a adauga metal in casa noastra, este recomandat sa ne orientam catre orice obiect realizat din metal, inclusiv fier, aluminiu, aur, argint, piatra, indiferent de culoarea acesteia.

feng-shui-coins-cures

Apa

Apa este elementul responsabil pentru spiritualitate si tot ce este legat de spirit. Echilibrul acesteia asigura inspiratie, intelepciune si intelegere, in timp ce excesul acesteia poate contribui la dezechilibre in dezvoltare si lipsa de sentimente. Lipsa cu desavarsire a apei poate cauza lipsa empatiei, sentimentul de singuratate, izolare si stres. Puteti adauga elementul apa in interiorul casei cu ajutorul culorilor oceanului: albastru, bleu, bleu-marin, verde sau chiar violet. De asemenea, acest element poate fi inspirat si de suprafete reflectante, cu forme asimetrice sau de obiecte precum acvariile sau fantanile.

feng_shui_4

Ce element se gaseste cel mai des in casa ta?Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *