Amenajari interioare naturale, flori si arbusti

natura in designul interiorDin pacate lumea in care traim se bazeaza din ce in ce mai mult pe materiale precum asfalt, beton, carton si sticla, tocmai de asta natura va fi cel mai probabil regasita in urmatorii 20 de ani abia in paduri. Este important ca trendul designului interior sa nu fie implementat la fel peste tot. Este important ca noi sa nu urmam trendul materialelor dure si nerecunoscute de univers cu plantele si copaceii ce ar putea aduce un plus de frumusete si armonie in casele noastre.

Din nefericire, chiar si in zonele rurale unde natura era chint esenta lucrurilor, au inceput sa fie construite diverse hale, depozite, fabrici ce distrug mediul inconjurator natural.
Urbanizarea este principala problema. Daca ne-am impotrivi din ce in ce mai mult actiunilor investitorilor ce doresc o expansiune cat mai mare in domeniile lor de interes, poate ca am avea sansa sa respire si copii nostri aer curat in viitor.

Lasand la o parte problemele ce le aduce expansiunea industriala, va vom prezenta efectele benefice ale accesoriilor marunte ce aduc culaore in casa. Spre exemplu, pozitionarea unor vaze colorate din sticla sau portelan in casa pot influenta energiile pozitive, facandu-le mult mai concentrate. Combinatiile de culori au efecte spectaculoase.

Plantele in camera. Ele sunt cele mai frumoase, insa nu trebuie sa fie prea multe pentru ca pot deveni „sufocante”, pot ocupa mult spatiu si vor ocupa mult mai mult timp pentru curatare si intretinere cu cat sunt mai multe. E important ca pe langa florile simple, verzi, ce nu infloresc, sa pozitionati si cateva flori ce infloresc macar o data pe an.
De asemenea, buchetele de flori ce se gasesc in sezonul estival, sunt binevenite in vaze mai ales in bucatarii sau livinguri.

flori de interior

Creativitatea inseamna totul in designul exterior atat si interior. Daca avem creativitate putem crea lucruri minunate. Spre exemplu, folosindu-ne de lemn putem crea diverse obiecte artizanale, cosuri, schele mici, suporturi, vaze. De asemenea, crengutele, scoicile, nucile sau pietrele de mici dimensiuni pot crea un asa zis „stil-propriu”.

Arbustii. In interior pot fi pusi palmieri de mici dimensiuni. Explicam intr-un post anterior modul in care trebuie ingrijiti si crescuti palmierii, deci va puteti inspira de acolo daca alegeti sa cumparati un palmier.
Lamaiul, este un arbust foarte frumos, care pe langa faptul ca miroase frumos, in perioadele calde poate crea mici lamai ce vor improspata atmosfera.

Apa. Chiar daca multi nu stiu, apa face si ea parte din natura. Asezand o fantana arteziana interioara de dimensiuni mici sau chiar facand un sistem mai complex, acvariu + fantana veti aduna energie pozitiva in incapere si totodata veti da un aer improspatat camerei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *