Amenajarea locuintei in stil turcesc

Pentru cei care prefara stilul turcesc/otoman in casele lor, amenajarea locuintei in stil turcesc este o alegere potrivita pentu designul interior al unei case mari, spatioase destinata relaxarii, cum sunt casele de vacanta turcesti.
Datorita diversitatii culorilor si modelelor pe care acest stil otoman il cuprinde, confortul va fi mereu de partea ta. Te vei simti ca o adevarata sultata printre materialele frumos colorate si brodate din matase, bumbac si alte cele.

Mozaicul este prezent in majoritatea bucatariilor si bailor. Culorile dominante pentru zidurile interioare, tavan si podele sunt galbenul, albastrul, verdele, combinatiile de albastru si rosu etc. Peretii interiori trebuie sustinuti de coloane pentru un spatiu arcuit, cu tavane inalte, cu orificii cu rol de ventilatie. Daca mozaicul este un tip de design prea incarcat, peretii pot fi vopsiti in galben sau crem.

Mobilierul are un dintre cele mai importante roluri in designul interior turcesc, materialele predominante fiind lemnul si pielea. Piesa centrala a oricarui spatiu amenajat in stil otoman o reprezinta divanul. Daca nu gasesti un divan veritabil, alege o canapea mare, dreptunghiulara, in forma de U. Astfel de canapele au dimensiuni foarte mari, pentru o familie numeroasa, conform stilului de viata turcesc. In fata divanului sau a canapelei se poate aseza o masa din lemn si un taburete.
livinguri turcesti
In dormitoarele cu specific turcesc de amenajare, patul cu baldachin este piesa principala de rezistenta in camera, punctul central de atractie. Este un pat mare si inalt de aproximativ jumatate de metru si poate chiar mai mult. Imbracat in cele mai rafinate lenjerii si asortat cu perdele diafane, ofera fluiditate si feminitate acestui spatiu.

Poti imprumuta putin din stilul otoman/turcesc de amenajare folosind doar decoratiunile si accesoriile lor specifice.
Spre exemplu, pernutele decorative viu colorate si brodate in combinatii indraznete de rosu – auriu, verde – albastru, auriu-verde, dau foarte bine asezate pe canapele si paturi. Sau aseaza pe rafturi si etajere diverse decoratiuni cu tematica otomana: ceramica albastra, hornuri muzicale suflate cu argint, ochiul lui Fatma (ochiul albastru de sticla impotriva deochiului), narghilea, tipsie de arama etc. Adauga lampi orientale, din metal si sticla colorata.

Foloseste materiale textile cu motive otomane: dansatori, semiluna cu stele, minarete, soldati etc. Astfel de materiale pot fi folosite pentru cuvertura de pat, draperii, fete pentru pernele decorative, tapiterie pentru mobila. Poti face propriile decoratiuni folosind bijuterii orientale, filigranate, prinse in rame pentru tablou. Mai multe astfel de tablouri realizeaza o expozitie interesanta, care poate imbraca un perete.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *