Amenajare camera copil, sfaturi si idei

Va vom explica principalele lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand amenajati camera copilului, totodata, trebuie sa stiti ca numai dvs. ca parinte sunteti cel mai bun cunoscator al copilului si al temperamentului sau, astfel, doar dvs. ii puteti amenaja o camera in mod cat mai corect fara interventia designerilor.

Vom incepe cu crearea unei imagini personale despre copil, daca spre exemplu, va vedeti copii viitori medici, fotbalisti, trebuie sa le amenajati camera incat sa fie atrasi de aceste aspecte, insa, totodata puteti sa le oferiti chiar contrariul, sau chiar simplitatea.

In acest articol vorbim despre copii mici, dar si mai mari, dar, sa incepem mai bine cu detalierea lucrurilor ce trebuie sa fie prezente in camera unui bebelus: patut, cos de gunoi, fotoliu, zona de joaca (tarc), jucarii (pe rafturi), depozitate haine, cosuri, patut cu reglaj de inaltime, pardoseala calda, jocuri si culori interactive.

Amenajarea unei camere de copil cu varsta pana in 3 ani este simpla, dar trebuie sa avem totusi cateva cunostinte. Copilul la aceasta varsta nu poate avea preferinte si nu si le poate exprima, insa trebuie sa ghicim dupa modul in care se comporta si se manifesta. E important de stiut ca copilul nu trebuie sa doarma in camera cu parintii, mai ales dupa perioada de alaptare.

Amenajarea unei camere de copil cu varsta cuprinsa intre 3-6 este un pic mai dificila, pentru ca, copii pot invoca preferinte si alegeri. Este bine sa ii oferim urmatoarele: patut de tip leagan, loc de joaca spatios, o mini biblioteca cu carti ce contin imagini, de asemenea, un dvd ce contine cd-uri educative este binevenit.
Pe langa aceste detalii, e bine sa ii mai customizati camera adaugant autocolante amuzante pe pereti, covoare cu personajele din basme si povesti, tabla pe care acesta poate desena/scrie. Este important ca aceste tematici de culori sa fie schimbate cel putin o data la 2-3 ani.

Amenajarea unei camere de copil cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani implica deja, in primul rand, alegerea unui birou care sa contina calculator/biblioteca/imrpimanta etc. Dormitorul copilului situat intre aceste varste deja devine un miniliving in care sa se regaseasca cel mai des lucrurile de care el are nevoie: televizor cu console, jocuri, etc. Tot intre aceste varste trebuie sa ii oferiti cat mai multa incredere, intimitate si independenta, asadar, va sfatuim sa tineti cont de preferintele sale si sa le puneti in practica.

Amenajarea camerei de adolescent, care deja devine o adevarata garsoniera. De la amenajari simpatice si minimaliste pana la o amenajare trendy. In aceasta perioada camera adolescentului va arata intr-un mod cool pentru el, cu boxe si sisteme de muzica, cu dvd player si console de jocuri, cu masuta de machiaj (fete) sau dressing. Aici se va tine cont de toate preferintele sale, dar e necesar ca acestea sa nu fie deviate catre un design inchis si agonizant. E important sa nu ii faceti pe plac si sa folositi culori prea inchise.
camera adolescenti

Stereotipurile gen: fata – roz si baiat – bleu deja nu mai sunt la moda, e important sa stiti ce design i se potriveste sau ce design alege. E bine sa faceti cele mai bune alegeri si sa alegeti culori care i se potrivesc.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *